Droge huid
Voelt gespannen, ruw aan
Zeer fijne huidstructuur, pori?n zijn minder goed zichtbaar
Oogt mogelijk mat, dof of schilferig
Fijne droogtelijntjes
Zelden last van puistjes of mee-eters
Vroegtijdig last van rimpeltjes

Produceert te weinig talg of sebum over het hele gelaat en heeft een vochttekort. Deze huid vraagt veel voeding en hydratatie. 
Gemengde huid
De T-zone heeft vaak de eigenschappen van een vette huid
Het overige deel van het gezicht heeft vaak de eigenschappen van een droge huid
Mogelijk puistjes en mee-eters op de T-zone.

De gemengde huid produceert op delen van het gelaat te veel talg (T-zone: voorhoofd/neus/kin) en elders juist te weinig. De gemengde huid heeft nood aan een goede reiniging en hydratatie.
Vette & onzuivere huid
Voelt vet aan en grotere, duidelijk zichtbare pori?n
Glimt snel
Vaak last van puistjes en mee-eters
Vertoont pas later rimpeltjes

Bij een vette(re) of onzuivere huid is de talgproductie in overdrive over het hele gelaat. Een grondige maar zachte reiniging is hierbij zeer belangrijk, net zoals lichte cremes.
Gevoelige huid
Dun, fragiel, kwetsbaar en fijn van structuur
Kan gevoelig reageren op temperatuurswisselingen en bepaalde ingredi?nten zoals parfum, kleurstoffen, nikkel, alcohol en bepaalde bewaarmiddelen.
Reacties als rode huid, vlekken, jeuk, branderig gevoel en irritatieplekken zijn veelvoorkomend

De beschermende functie van de huid is uit balans, waardoor deze gevoelig reageert. Deze huid vraagt om milde producten die de huidbarri?re opnieuw terug sterker maken. Alle voorgaande huidtypes kunnen een gevoelige huid zijn. 
Extra gezichtsverzorging
Soms heeft je huid net dat extraatje nodig in de vorm van een masker of peeling met een voedende, hydraterende of reinigende werking. Deze producten vormen de perfecte aanvulling op de dagelijkse basisverzorging van je gelaat en geven jouw huid dat extra duwtje in de rug daar waar nodig. Zo behoud jij die vitale en jonge uitstraling.